+32 58 52 11 06

Vishandel Nautilus in Koksijde

Vishandel Nautilus is gelegen in hartje Sint-Idesbald net naast de 'wereldberoemde' slagerij Dierendonck. Elke dag werkt Nautilus met marktverse vis, huisbereide dagschotels, verse zeevruchten en eigenbereide salades. 

Ons ruim assortiment tapas, salades en huisbereide schotels aan betaalbare prijzen zijn een lust voor het oog in onze gezellige winkel.  Na meer dan 20 jaar ervaring in de branche staan wij elke dag garant met ons team om u te verwelkomen in Baaldje en u de beste prijs - kwaliteit garantie te bieden op vlak van verse vis!

Onze toonbank

Bij Nautilus bieden we elke dag  een verse dagschotel aan voor minder dan 10€.  Naast het seizoensgebonden assortiment verse vis en zeevruchten vindt u onze specialiteiten van het huis: bouillabaisse, bisque van garnalen, bisque van kreeft, traditionele vissoep met rouille en paella.

We bieden u ook een leuk gamma van betaalbare wijnen om uw visgerecht te vervolledigen.

Vishandel koksijde nautilus
vishandel nautilus
Vishandel koksijde nautilus
vishandel nautilus
Koksijde vishandel traiteur Nautilus
vishandel nautilus
viswinkel nautilus
Vishandel nautilus in koksijde
viswinkel nautilus
vishandel nautilus

Eindejaarsperiode

Gevarieerde koude visschotel

Gevarieerde koude visschotel

Portie gekookte zalm, een tomaat opgevuld met garnalen, sprotfilet, gerookte heilbot, gerookte zeepaling, pandalus, langoustines en dit afgewerkt met een assortiment groenten en sausjes.

Zeevruchtenschotel

Zeevruchtenschotel

Schotel met 6 opengemaakte oesters, verse krabbenpoten, garnalen, wulken, kreukels, pandalus, royals en  grote langoustines.

Gevarieerde koude schotel met kreeft

Gevarieerde koude schotel met kreeft

Halve kreeft Belle vue, een halve tomaat garnaal, gerookte zalm, tongpaté en afgewerkt met garnituur en sausjes.

Wist je dat...?

Hoe pel ik kaviaar van de Noordzee!

  • Grijze garnalen zijn een echte delicatesse en niet moeilijk te pellen
  • Neem met de linkerhand de staart in het midden tussen duim en wijsvinger
  • Druk de nagel van de rechterduim in het midden van de staart en buig de rug tot hij licht knakt
  • Knijp het staartgedeelte van het vruchtvlees
  • Trek met de rechterhand het kopgedeelte eraf

 

Vis past perfect in evenwichtige voeding!

  • Veel verschillende soorten vis en diverse manieren van bereiden
  • Rijk aan omega 3-vetzuren ( essentieel voor de ontwikkeling van de cellen, functioneren van de hersenen en ingewanden
  • 1 tot 2 keer vis per week vermindert drastisch de kans op hart - en vaatziekten
  • Vis bevat zeer veel eiwitten, vitamines en mineralen zoals jodium en selenium

Hoe herken ik verse vis?

  • Een strak en glanzend vel
  • Heldere ogen die bol en zwart staan
  • Mag niet ruiken
  • Bij opgekuiste vis zijn alle ingewanden verwijderd